Velkommen til fysik10.dk

- den eneste tekstbog på markedet til fysik og kemi i 10. klasse

Vi begynder med kemi om vand, olie, benzin, sprit og acetone. Noget af det kaldes for organisk kemi. Det er spændende og udfordrende.

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd, lys og elektricitet. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen. Hvor alt skal være større, både smil og molekyle . . .

kulbrinte stor

 

Fysik10.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog (1). Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser. Der er mange illustrationer om selve forsøgene, vist sammen med glade elever.

Elevmappen i A4-format (2) bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 10. klasse begynder med 10, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 1015 den femte øvelse i kapitel 1 i 10. klasse.

 

Joomla!

Hjemmesiden er udviklet over mere end 10 år og fremstår nu som et moderne løsning til den teori, der skal kobles til forsøgene. Der er søgefelt i øverste venstre hjørne, hvis du får brug for at finde noget i mange artikler, der er i 7.-10. klasse.

Det hele er programmeret med CMS-systemet Joomla!

 

Test og prøver

Ingen undervisning uden test og prøver, er der flere, der mener. Undervisningspakken til 10. klasse indeholder test til hvert kapitel, tests i atomfysik, en skriftlig terminsprøve og spørgsmål til FS-10.

Herunder ses et billede fra en terminsprøve, hvor eleverne havde adgang til den digitale tekstbog og deres mappe med forsøgsbeskrivelser. De skulle forberede sig til den mundtlige FS-10 i juni måned.

terminstest2014

Nyheder juli 2014

microovn glas

To nye forsøg i 9. klasse
Flere har efterlyst forsøg om fedtstof til kemi i 9. klasse. Nu er der kommet et om opvarmning af vand og olie. Der er nemlig forskel på, om man bruger en kogeplade eller en mikroovn. Herudover kommer der en ændring i øvelsen om Kærgården. Lær at blande den selv: 24g smør og 6g rapsolie, så du får den smidige konsistens, der har gjort Kærgården til en succes.

Der er også nyt under radioaktivitet. Her er der nu noget om kernekort, isotopkort eller nuklidkort. Dermed er der 8 forsøg til alle kapitlerne i 9. klasse.
Har du som lærer brug for en opdatering af undervisningspakken, så hører jeg gerne fra dig.

Venlig hilsen,
Erik Marcussen
Forlaget hjerteportal
Mail:   Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

visitors fysik7

Mange besøger fysik7.dk
Der bliver læst til afgangsprøverne, kan man se af besøgstallene på fysik7.dk. En populær hjemmeside er sjovere og mere interessant for alle parter, også webmaster.
Se tal og graf om besøg  . . .