Velkommen til fysik10.dk

- digital tekstbog til fysik og kemi i 10. klasse siden 2005

Vi begynder med kemi om vand, olie, benzin, sprit og acetone. Noget af det kaldes for organisk kemi. Det er spændende og udfordrende.

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd, lys og elektricitet. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen. Hvor alt skal være større, både smil og molekyle . . .

kulbrinte stor

 

Fysik10.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog (1). Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser. Der er mange illustrationer om selve forsøgene, vist sammen med glade elever.

Elevmappen i A4-format (2) bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 10. klasse begynder med 10, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 1015 den femte øvelse i kapitel 1 i 10. klasse.

 

Joomla!

Hjemmesiden er udviklet over mere end 10 år og fremstår nu som et moderne løsning til den teori, der skal kobles til forsøgene. Der er søgefelt i øverste venstre hjørne, hvis du får brug for at finde noget i mange artikler, der er i 7.-10. klasse.

Det hele er programmeret med CMS-systemet Joomla!

 

Test og prøver

Ingen undervisning uden test og prøver, er der flere, der mener. Undervisningspakken til 10. klasse indeholder test til hvert kapitel, tests i atomfysik, en skriftlig terminsprøve og spørgsmål til FS-10.

Herunder ses et billede fra en terminsprøve, hvor eleverne havde adgang til den digitale tekstbog og deres mappe med forsøgsbeskrivelser. De skulle forberede sig til den mundtlige FS-10 i juni måned.

terminstest2014

Nyheder april 2017

461 leaf 100km titel

100 km i en elbil

Vi har testet rækkevidden af en elbil, en Nissan e-NV200. Se resultetet i fokusområdet om teknologi.
Se test af elbil . . .

is hedensted 198

Elbil og isvafffel

En lille gruppe elever fik tid til en længere tur i en Nissan Leaf. Vi skulle lige bevise, at den kunne køre til nærmeste ALDI, hvor de har gode vaffelis.
Se nyheden - klik her . . .

flour18

PET scanner

Vi skal finde eksempler på teknologi, som har betydning for menneskers sundhed og levevilkår. Her er hospitalers PET scanner et godt forslag. Læs teorien og se illustrationer. Klar til brug.
Læs mere her . . .

energi fremt okolariet 198

Økolariet i Vejle har åbnet en udstilling om energi. Den er værd at besøge. Se nogle billeder derfra.
Klik her . . .