Velkommen til fysik10.dk

- digital tekstbog til fysik og kemi i 10. klasse siden 2005

Vi begynder med kemi om vand, olie, benzin, sprit og acetone. Noget af det kaldes for organisk kemi. Det er spændende og udfordrende.

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd, lys og elektricitet. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen. Hvor alt skal være større, både smil og molekyle . . .

kulbrinte stor

 

Fysik10.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog (1). Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser. Der er mange illustrationer om selve forsøgene, vist sammen med glade elever.

Elevmappen i A4-format (2) bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 10. klasse begynder med 10, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 1015 den femte øvelse i kapitel 1 i 10. klasse.

 

Joomla!

Hjemmesiden er udviklet over mere end 10 år og fremstår nu som et moderne løsning til den teori, der skal kobles til forsøgene. Der er søgefelt i øverste venstre hjørne, hvis du får brug for at finde noget i mange artikler, der er i 7.-10. klasse.

Det hele er programmeret med CMS-systemet Joomla!

 

Test og prøver

Ingen undervisning uden test og prøver, er der flere, der mener. Undervisningspakken til 10. klasse indeholder test til hvert kapitel, tests i atomfysik, en skriftlig terminsprøve og spørgsmål til FS-10.

Herunder ses et billede fra en terminsprøve, hvor eleverne havde adgang til den digitale tekstbog og deres mappe med forsøgsbeskrivelser. De skulle forberede sig til den mundtlige FS-10 i juni måned.

terminstest2014

Nyheder marts 2017

gruppevalg

Valg af grupper til FP9

Nu skal der vælges grupper, mindst 5 dage inden lodtrækningen af fokusområder i april.
Har du brug for inspiration til en lille folder, så kik og klik her.

Ønsker du en original Microsoft Publisher fil, som du selv kan redigere, så send en mail til
       infofysik7 - og bed om originalfilen. Du vil selv kan rette i tekst og ændre skolelogo.

flour18

PET scanner

Vi skal finde eksempler på teknologi, som har betydning for menneskers sundhed og levevilkår. Her er hospitalers PET scanner et godt forslag. Læs teorien og se illustrationer. Klar til brug.
Læs mere her . . .

energi fremt okolariet 198

Økolariet i Vejle har åbnet en udstilling om energi. Den er værd at besøge. Se nogle billeder derfra.
Klik her . . .

eye folsomhed

Strålende tøj

Mange har advarselstøj på, når de er på arbejde. Den gul-grønne farve er netop den, øjet er allermest følsom over for. Ultraviolet lys bidrager til det iøjefaldende tøj.
Læs mere her . . .