Velkommen til fysik10.dk

- digital tekstbog til fysik og kemi i 10. klasse siden 2005

Vi begynder med kemi om vand, olie, benzin, sprit og acetone. Noget af det kaldes for organisk kemi. Det er spændende og udfordrende.

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd, lys og elektricitet. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen. Hvor alt skal være større, både smil og molekyle . . .

kulbrinte stor

 

Fysik10.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog (1). Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser. Der er mange illustrationer om selve forsøgene, vist sammen med glade elever.

Elevmappen i A4-format (2) bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 10. klasse begynder med 10, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 1015 den femte øvelse i kapitel 1 i 10. klasse.

 

Joomla!

Hjemmesiden er udviklet over mere end 10 år og fremstår nu som et moderne løsning til den teori, der skal kobles til forsøgene. Der er søgefelt i øverste venstre hjørne, hvis du får brug for at finde noget i mange artikler, der er i 7.-10. klasse.

Det hele er programmeret med CMS-systemet Joomla!

 

Test og prøver

Ingen undervisning uden test og prøver, er der flere, der mener. Undervisningspakken til 10. klasse indeholder test til hvert kapitel, tests i atomfysik, en skriftlig terminsprøve og spørgsmål til FS-10.

Herunder ses et billede fra en terminsprøve, hvor eleverne havde adgang til den digitale tekstbog og deres mappe med forsøgsbeskrivelser. De skulle forberede sig til den mundtlige FS-10 i juni måned.

terminstest2014

Nyheder aug 2016

levende orm 198

Vi ses i Økolariet

Er du lærer i naturfagene 7.-9. klasse, er du hermed indbudt til et "teammøde" tirsdag den 13. september kl. 14-16 i Økolariet i Vejle. Der bliver en rundvisning og orientering omkring de nye fokusområder, set i lyset af Økolariet og brugen af domænerne fysik7.dk og natur9.dk (klik og se artikel om Økolariet). Skolekonsulent Anne Vibeke Kragelund og lærer Erik Marcussen fortæller om undervisningen i naturfag. Gratis adgang. Send din tilmelding til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

vejarbejde png

Læseplaner

I dissse dage arbejdes der på fysik8.dk og fysik9.dk, så her er der "vejarbejde" flere steder.

Kig forbi på fysik7.dk og se den nye læseplan. Den er klar til brug.

natur198

Fokusområder

I denne tid er ordet "fokusområder" det magiske ord, der skal danne rammerne for undervisningen i 7. - 9. klasse, når vi har med biologi, geografi, fysik og kemi at gøre. Se materialet til emnet "Vand som ressource"
- Klik her og hent PDF-fil.

 height=

Bestil opdatering

Syrer og baser samt energi er flyttet ned i 8. klasse; der er fokusområder ang. bæredygtighed. Det vigtigste er, at det er nemt at bruge, overskueligt og interessant for den enkelte elev.
Vi har skolestart, og opdateringen er nu klar til brug i undervisningen. Skriv og send en mail, hvis du vil opdateres her i august 2016. Klik her for at se priser på undervisningspakken til fysik og kemi. Gå til . . .
Pris på undervisningspakken