Velkommen til fysik10.dk

- digital tekstbog til fysik og kemi i 10. klasse siden 2005

Vi begynder med kemi om vand, olie, benzin, sprit og acetone. Noget af det kaldes for organisk kemi. Det er spændende og udfordrende.

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd, lys og elektricitet. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen. Hvor alt skal være større, både smil og molekyle . . .

kulbrinte stor

 

Fysik10.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog (1). Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser. Der er mange illustrationer om selve forsøgene, vist sammen med glade elever.

Elevmappen i A4-format (2) bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 10. klasse begynder med 10, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 1015 den femte øvelse i kapitel 1 i 10. klasse.

 

Joomla!

Hjemmesiden er udviklet over mere end 10 år og fremstår nu som et moderne løsning til den teori, der skal kobles til forsøgene. Der er søgefelt i øverste venstre hjørne, hvis du får brug for at finde noget i mange artikler, der er i 7.-10. klasse.

Det hele er programmeret med CMS-systemet Joomla!

 

Test og prøver

Ingen undervisning uden test og prøver, er der flere, der mener. Undervisningspakken til 10. klasse indeholder test til hvert kapitel, tests i atomfysik, en skriftlig terminsprøve og spørgsmål til FS-10.

Herunder ses et billede fra en terminsprøve, hvor eleverne havde adgang til den digitale tekstbog og deres mappe med forsøgsbeskrivelser. De skulle forberede sig til den mundtlige FS-10 i juni måned.

terminstest2014

Nyheder dec 2016

sprit12

Terminsprøve

Hvad med en terminsprøve i naturfag i 10. klasse? Se et forslag med 3 emner: alkohol, mad og dino.
Hent terminsprøve, klik her . . .

vand energi

Verdensmål 2030

FN tænker stort - det er den mest ambitiøse plan i menneskehedens historie. Verdensmålene kan gøre os til den generation, som afskaffede fattigdom, og som én gang for alle gjorde op med klimaforandringerne. Flere af verdensmålene har med vores fællesfaglige fokusområder at gøre. Klik på linket og kig nærmere på målene for år 2030.
Se de 17 nye verdensmål.

plastikoe

Vand og plastikø

JyllandsPosten har en spændende artikel om plastik, der flyder rundt i Stillehavet. Affald er et meget stort problem, som vi må prøve at løse. Artiklen passer godt ind i flere af de kendte tværfaglige fokusområder. Klik her . . .
Plastikø i Stillehavet