Velkommen til fysik10.dk

- digital tekstbog til fysik og kemi i 10. klasse siden 2005

Vi begynder med kemi om vand, olie, benzin, sprit og acetone. Noget af det kaldes for organisk kemi. Det er spændende og udfordrende.

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd, lys og elektricitet. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen. Hvor alt skal være større, både smil og molekyle . . .

kulbrinte stor

 

Fysik10.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog (1). Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser. Der er mange illustrationer om selve forsøgene, vist sammen med glade elever.

Elevmappen i A4-format (2) bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 10. klasse begynder med 10, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 1015 den femte øvelse i kapitel 1 i 10. klasse.

 

Joomla!

Hjemmesiden er udviklet over mere end 10 år og fremstår nu som et moderne løsning til den teori, der skal kobles til forsøgene. Der er søgefelt i øverste venstre hjørne, hvis du får brug for at finde noget i mange artikler, der er i 7.-10. klasse.

Det hele er programmeret med CMS-systemet Joomla!

 

Test og prøver

Ingen undervisning uden test og prøver, er der flere, der mener. Undervisningspakken til 10. klasse indeholder test til hvert kapitel, tests i atomfysik, en skriftlig terminsprøve og spørgsmål til FS-10.

Herunder ses et billede fra en terminsprøve, hvor eleverne havde adgang til den digitale tekstbog og deres mappe med forsøgsbeskrivelser. De skulle forberede sig til den mundtlige FS-10 i juni måned.

terminstest2014

Nyheder august 2015

Klar til et nyt skoleår?
Underviser du i fysik og kemi, så husk at bestille elevøvelser til teorien her på siden. Måske har du bare brug for en opdatering, så du får to læseplaner at vælge imellem i 10. klasse. Gå til bestilling . . .

fysik7 intro 198dpi

Hør lidt om ideen bag fysik7.dk. Optaget på Industrimuseet i Horsens. Klik her og start videoen.

10plus03

Nyt domæne til fysik og kemi i 10. årgang
Der er fokus på biokemi i en ny læseplan til 10. klasse. Kulhydrater, fedtstoffer, proteiner, alkohol og snak om kost og livsstil. I fysik er der nogle ekstra forsøg med, f.eks. kundts rør, bølgekar og lysets bølgelængde. Teorien er næsten på plads under navnet 10plus og kan findes med domænet 10plus.dk. Forsøgene har numre fra 1110 til 1189. Gå til 10plus.dk - klik her.


DINO science

Følg med i det nye tværfaglige tema her på fysik7.dk

Gå til DINO science . . .

 

triceratops walk180dinobluelogo
680pixel png

Det er sjovt at finde et emne og så belyse det fra flere forskellige vinkler. Mange er glade for at fantasere om dinoerne. Sæt dine tanker igang og se, hvad det bliver til.
Kig dig omkring i dinosaurernes verden her på fysik7.dk. Klik her og tænk over, om emnet er noget for dig.