Velkommen til fysik og kemi i 7. klasse

- nu med to fællesfaglige fokusområder; et om vand og et om affaldsstoffer

Ideen med fysik7.dk er at gøre det spændende at lære om naturen og den verden, vi lever i. Vi begynder i det gamle Grækenland og hører om de 4 elementer. Det giver en interessant introduktion til fysik og kemi.

      

I menuen til venstre ser du indholdet af læseplanen for 7. klasse. Der er både fysik og kemi. Der en almindeligt arbejde i laboratoriet, og der er arbejde med legoklodser. Vi når langt omkring og får en god fornemmelse af, hvad faget byder på.

Og glæd dig over, at du ikke skal slæbe en stor tung bog med i skole. Vi bruger digital tekstbog her på nettet, d.v.s. fysik7.dk. Her er der artikler med billeder af unge lige som dig selv. Og de har det sjovt.

          •   Teorien ligger på et moderne medie, internettet
          •   Teksten er kort og skrevet i et sprog, der er til at forstå - ellers bliver det skrevet om!
          •   Find artiklerne i menuen her til venstre
          •   Illustrationer med elever på din egen alder
          •   Videoklip til gavn for alle, både elever og lærer
          •   Du lærer ikke noget, du ikke vil møde senere i dit voksne liv
          •   Du kan ikke smide tekstbogen væk
          •   Der er fri adgang uden kodeord eller log in

Underviser du i fysik og kemi, så læs mere under "Lærer-info" i topmenuen.

Det kræver meget af både undervisningen i klassen, emnerne, læreren - men også eleverne. Det bør være anderledes at have fysik og kemi. Det kan lade sig gøre med fysik7.dk.

Nyheder okt. 2017

tractor05

Traktor og produktion

Fokusområdet om produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget er i gang. Det er nemt at finde noget til biologi, geografi og kemi. Så vi må have startet en traktor, så at få gang i den fysiske bearbejdelse af jorden.
Klik her . . .

pigs

Gylle i Kina

Når vi snakker om vand som fællesfagligt fokusområde, så må vi også komme ind på grise og gylle. I Kina går det desværre ikke så godt med hensyn til forurening af vandløb og floder. Se en artikel fra Syddansk Universitet. Klik her . . .

ion vandanalyse

Rent vand i fokus

Vand som fokusemne er et godt valg; alt klar her på siden. Der er emner til både biologi, geografi og fysik. Kemien overdriver vi lidt ved at komme med en komplet kemisk vandanalyse, hvor vi tester for 8 ioner. Vand som ressource er med både i fysik9.dk og natur9.dk.