­

Historie - set og sket

- om udviklingen fra opstarten af hjerteportal.dk til fysik7.dk programmeret med Joomla!

Der er tale om mere end 10 års historie. Vi begynder med det nyeste og går derefter tilbage i tiden . . .


April 2024

Nyt design på hjemmesiden. Der er kommet en opdatering fra Joomla version 3 til 4. Mange farver og fonte er skiftet, og siden er blevet bredere. Opdatering er nødvendigt af mange grunde, bl.a. sikkerhed imod hackere.

Februar 2017

De fællesfaglige fokusområder er udarbejdet, og der er taget billeder af elever med jakker i smarte farver. Den tværfaglige undervisning indeholder både biologi og geografi, derfor kommer eleverne til at kende til begrebet infrastruktur. Elcykler, containere og letbanen i Århus er beskrevet med artikler, fotos, videoklip.

Juni 2014

Videoklip til de forskellige elevøvelser ser ud til at blive godt modtaget. De er til glæde for mange, ikke bare elever med læsebesvær. Selv garvede lærere ser dem. Der er købt udstyr til at gøre teknikken tip-top. Eleverne er med på, at der skal laves flere videoer.

 


Januar 2012

Hjemmesider skal kunne mere, derfor tages Joomla! i brug. Der er søgefelt, nyt design og nye domænenavne, bl.a. fysik7.dk.


Maj 2010

9.a får besøg af Silkeborg Regionale TV og vi optager to udsendelser. Eleverne havde forberedt sig, så det var en form for brain storm inden afgangsprøven i fysik og kemi.

Der kommer klip på hjemmesiden samt omtale af andre udsendelser, som tager udgangspunkt i tro og videnskab.


Juli 2009

Undervisningsministeriet udgiver nye retningslinjer for fysik og kemi, Fælles Mål 2009. Derfor åbnes sløret for en hel ny undervisningspakke på hjemmesiden. Den udarbejdes sammen med BGI akademiet, hvor eleverne kan gå ind med domænenavnet www.bgikemi.dk.


Juni 2008

Nyt design, større brugerflade og enklere menuer - alt tilpasset en opløsning på mindst 1024x768 pixel. Opdateringen af 9. klasse i skoleåret 2007-08 betyder, at der nu er kommentarer til alle forsøgene samt henvisning til teori i Ny Prisma 9.


Maj 2007

Menuen SUND og FRISK er blevet opdateret med artikler om livskvalitet, alkohol og en komplet vegetarisk kogebog med ca. 150 opskrifter.


August 2006

Nyt design på hjerteportal. Der er flere fotos på åbningssiderne, men undersiderne er faktisk uændrede. Generelt bruges der mindre clip-art og flere digitalfotos på internettet.

Tryk på illustrationen og se screen dump i fuld størrelse.


August 2005

10. klasserne på Vejlefjordskolen begynder at bruge afsnittet med fysik og kemi som eneste tekstbog i undervisningen. Nogle elever skriver noter i deres hæfte, andre skriver siderne ud. Brug af digital tekstbog har ingen målbar effekt på de præstationer og karakterer, klasserne opnår.

Hjerteportal er blevet kendt:

  • Elevøvelserne er i brug på 15 skoler i Danmark.
  • Hjerteportal kendes i faglige kredse og er omtalt på Undervisningsministeriets hjemmeside www.emu.dk.

Januar 2004

Menubaren er gjort større og har nu 9 menupunkter.
Fysik og Kemi har ny underopdeling, som svarer til klassetrinene fra 7. til 10. klasse.
Der arbejdes med kommentarer til forsøgene i 10. klasse.

 


Januar 2003

Hjemmesiden er blevet sat op på en ny server hos Web10 i Fredericia.

Der er kommet stof under menuen "True Love".
Temaet PÅ OPDAGELSE er genoprettet.


November 2002
Hjemmesiden er kommet op i den nye udgave; lavet med Microsoft Frontpage.


Maj 2001
Domænenavnet www.hjerteportal.dk er købt og så småt taget i brug.

Denne hjemmeside er helt ny! Den er påbegyndt, men ikke afsluttet! For hjertets tanker udvikler sig hele tiden. Ideer kommer og går; derfor sker der lidt hele tiden her på din hjerteportals hjemmesider.

Det handler alt sammen om at holde fast ved livets virkelige værdier.

Den gamle hjerteportal (lavet med Microsoft Publisher) havde dette toplogo . . .

­