­

Smelte-sæbe

Spring selve processen med at lave sæbe over og hyg dig i stedet for med at smelte sæbe og tilsætte duft og farve.

Tilberedningstid ca. 30 min. Holdbarhed min 2 år ved alm. opbevaring.
Redskaber: Vægt, kogeplade, gryde i rustfri stål (ikke aluminium), målebæger, kniv, spartel, forme til sæbe, måleske.

   

Vi laver sæbe

  1. Skær sæbe i strimler, så smelter den hurtigere.

  2. På kogepladen: Opvarmes sæben i kasserolle.

  3. Når sæben er smeltet tages den straks af pladen.

  4. Efter afkøling, under oprøring tilsættes duft. 2 dråber pr. 100 g.

  5. Hæld nu sæben i form.

  6. Stil sæben i køleskab 30 min eller dybfryser 15 min.

  7. Lad sæben stå i stuetemperatur et par minutter, og tag så sæben ud af formen.

   

Tips

Der kan evt. støbes en ting f.eks. et blad i den klare sæbe.

Har man lavet flere slags sæbe, shampoo, creme, kan man lave forsøg med PH værdier, se hvordan den er i forhold til huden og andre rengøringsmidler.

 

   

 

 

­