mirage06

Optisk bedrag

Mirage hulspejl giver en sjov oplevelse. Der står en lille gris nede i et hulspejl, men nu ser det ud, som om den står oven på det øverste hulspejl.

 

Man kan se det, men ikke føle det! Mirage er, som navnet antyder, en luftspejling eller et optisk bedrag. Når der undervises i optik, vil Mirage være særdeles velegnet til at pirre elevernes nysgerrighed.

Mirage består af 2 hulspejle placeret mod hinanden. Det ene spejl er forsynet med en cirkulær åbning. Ser man gennem åbningen mod et objekt, der er anbragt i bunden af det andet hulspejl ser objektet ud til at svæve frit i luften. Hvordan, hvorfor, hvorledes???

 

 

mirage02

Forklaringen er, at spejlene danner et billede oppe over det øverste hulspejl. Det ses klart på dette billede.

 

 

 

mirage04

Her ses de to spejle, inden de sættes sammen. Der er lidt tryllespejl over det hele.

 

 

 

 

Her er forklaringen vist på en større tegning . . .

miragepng

mirage06

Nyheder juni 2020

04 madmensk dump

Undervisningen
kører igen

9. klasse er i skole igen, og vi kigger en sidste gang på de fællesfaglige fokusområder. Eleverne skal forberede sig på at fremlægge foran videokamera, som agerer censor, der ser og hører alt. Den rigtige censor kommer jo ikke, så vi kan afholde FP9.
Se vores fokusområder. Klik her.

forurening01

Fjernundervisning
på Vejlefjordskolen i 7.-9. klasse

Vi har om teknologi her i maj måned 2020. I denne uge ser vi nærmere fysik, og der er sket rigtig meget siden år 2000. Følg med og vær nysgerrig.  Klik her.

460 celletitel

Cellen er unik

Dyrecellen og plantecellen har både ligheder og forskelle. Kik lige på denne enkle præsentation af cellen, DNA og gener.  Klik her.