Atomfysik i 7.-10. klasse

Atomfysik er nu samlet i et kapitel, hvor der er adgang til fra hvert klassetrin.

Nu kan man lære det samme i atomfysik på alle klassetrin. Så kan lærer og elev selv bestemme, hvor dybt man går fra år til år.

I elevernes arbejdsmappe er materialet om atomfysik med i 8.-10. klasse. Når man gennemgår det i 9. og 10. klasse, så vil meget være en repetition. Er der nye elever i klassen, så får de det hele med på denne måde.

Videoklip med det vigtigste

Der er videoklip til de første emner her i atomfysik. Det er en god hjælp, hvis man vil have en anden indgang til stoffet. Her er tænkt både på læsesvage elever, de skarpe elever, men også lærerne. Alle kan have gavn af at se et videoklip. Det giver afveksling i arbejdet med stoffet.

 

Hent et A4-ark om atomfysik som vist i videoklippet.  Klik her.

  

Atomfysik samlet ét sted

Emnet atomfysik går igen på alle klassetrin lige fra 7. klasse til 9. klasse og videre i 10. og gymnasiet.

Til afgangsprøverne FSA og FS10 er det vigtigt af kunne atomfysik og dermed også det periodiske system. Derfor ligger atomfysik som en indledning til kemi.

Der er mange måder at tegne et atom på.
Her er en lidt poppet udgave.

Vigtigt at forstå atomfysik

For at forstå fysik og kemi, må man vide, hvad hele vor fysiske verden er opbygget. Vi siger, at de hele består af atomer. Et atom er så lille, at vi ikke kan se det. Vi siger at et atom er den mindste del af et stof. Og et grundstof består af samme slags atomer.

Man forstår mere om atomer og molekyler, når man bygger modeller af dem. Her ses fotosyntese . . .

fotosyntese molekyleset

Nyheder august 2022

Elevøvelser

Her på domænet er der teori til undervisning i fysik, kemi og de fællesfaglige fokusområder fra 7. - 10 klasse.
Der er udarbejdet elevøvelser i A4-format til brug i laboratoriet og i klasseværelset.
Kig forbi under lærer-info og læs om undervisningspakken.  Klik her.

Få fat i elevøvelserne til det fællesfaglige fokusområde "Vi elsker mad". Der er øvelser til hvert af de fire fag. Tilbuddet gælder alle skoler, der i forvejen har licens til elevøvelser fra fysik7, fysik 8 osv. Se artiklerne på fysik9.dk. Klik her.

Send en e-mail til denne adresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og fortæl, hvilken skole, du arbejder på.

God sommerferie. Hilsen, Erik
Webmaster og naturfagslærer

andreas198

Liv på Mars?

Det er spændende at høre en astronaut fortælle om nogle af livets store spørgsmål. Se et videoklip fra Aftenshowet på DR1.
Klik her.

LEGO Education

Tiden med de dejlige klodser til elementær fysik er forbi. Kasserne med LEGO som noget af det centrale i 7. klasse er nu historie. De sælges ikke mere. Klik her.