Atomfysik i 7.-10. klasse

Atomfysik er nu samlet i et kapitel, hvor der er adgang til fra hvert klassetrin.

Nu kan man lære det samme i atomfysik på alle klassetrin. Så kan lærer og elev selv bestemme, hvor dybt man går fra år til år.

I elevernes arbejdsmappe er materialet om atomfysik med i 8.-10. klasse. Når man gennemgår det i 9. og 10. klasse, så vil meget være en repetition. Er der nye elever i klassen, så får de det hele med på denne måde.

 

005 atomstartfot oin

Videoklip med det vigtigste

Der er videoklip til de første emner her i atomfysik. Det er en god hjælp, hvis man vil have en anden indgang til stoffet. Her er tænkt både på læsesvage elever, de skarpe elever, men også lærerne. Alle kan have gavn af at se et videoklip. Det giver afveksling i arbejdet med stoffet.

 

Atomfysik samlet ét sted

Emnet atomfysik går igen på alle klassetrin lige fra 7. klasse til 9. klasse og videre i 10. og gymnasiet.

Til afgangsprøverne FSA og FS10 er det vigtigt af kunne atomfysik og dermed også det periodiske system. Derfor ligger atomfysik som en indledning til kemi.

Der er mange måder at tegne et atom på.
Her er en lidt poppet udgave.

Vigtigt at forstå atomfysik

For at forstå fysik og kemi, må man vide, hvad hele vor fysiske verden er opbygget. Vi siger, at de hele består af atomer. Et atom er så lille, at vi ikke kan se det. Vi siger at et atom er den mindste del af et stof. Og et grundstof består af samme slags atomer.

Man forstår mere om atomer og molekyler, når man bygger modeller af dem. Her ses fotosyntese . . .

fotosyntese molekyleset

Nyheder november

jordklode198

Vi spiser forkert

Der er en rigtig god artikel på dr.dk om vore madvaner. Vi truer miljøet. En artikel, som passer lige ind i de fællesfaglige fokusområder i 7.-9. årgang. Klik her. 

mill400

Energi og vindmøller

Nogle dage blæser det rigtig meget, ja, så meget, at vi ikke kan nå at bruge strømmen fra vindmøllerne? Nu er gode råd dyre! Hvordan kan man gemme energien fra vindmøller?
Klik her og gå til dr.dk.

moonimage

Vand på Månen

Der er fundet vand på Månen. Opdagelsen er gjort med et flyvende teleskop.
Læs i Illustreret Videnskab om den spændende nyhed.
Klik her: https://illvid.dk . . .