Fejlernæring

Her i denne artikel behandles emnet som et oplæg til FP9, den fællesfaglige naturfagsprøve.

Delemne

Det er et forslag til delemne under "Mad & Mennesker".

  nuggets2015
      

Problemstilling

Mange moderne mennesker spiser ude, take away, fast food, restaurant eller cafeteria.
  • Hvilke problemer kan det give for sundhed og velvære, hvis man ofte går ud og spiser?
  • Hvordan kan det være, at der er så mange mennesker i verden, der er fejlernæret, når der er mad nok?
  sunset salat350
     

Arbejdsspørgsmål

  • Hvorfor er man fejlernæret i de rige lande?
  • Hvad er sund mad?
  • Hvad er det, der gør mad usundt?
  • Hvilke former for fejlernæring får man, hvis man kun spiser fast food?
  • Hvor mange kalorier skal en teenager have om dagen?
  • Hvordan ser sund mad ud?
  • Hvad er med i en god varedeklaration?
  eagg
     

Kompetencer

Biologi:  Vi har behov for mad og drikke.
Geografi:  McDonalds på tværs af landegrænser og kulturer.
Fysik:  Molekylemodeller af kulhydrater, fedtstoffer og aminosyrer.
Kemi:  Påvisning af sukker, stivelse, fedtstoffer og protein.

  mdc menu02

Ideer der kan arbejdes videre med . . .

  cola c z