Volta, Ampere og Ohm

Det skete i Europa for omkring 200 år siden  . . .

 

 

Alessandro Volta

Enheden volt er opkaldt efter den italienske fysiker Alessandro Volta, som levede fra 1745 til 1827. Han opfandt det kemiske batteri, voltasøjlen.

        

     

André Marie Ampére

Enheden ampere er opkaldt efter den franske fysiker André Marie Ampére, som levede fra 1775 til 1836. Han hørte om den danske fysiker H.C. Ørsted og opdagelsen af elektromagnetismen. Det satte ham i gang med flere undersøgelser.

 

     

Georg Simon Ohm

Enheden ohm er opkaldt efter den tyske fysiker og matematiker Georg Simon Ohm, som levede fra 1787 til 1854. Ud fra forsøg definerede han sammenhængen mellem spændingsforskel, modstand og strømstyrke.

 

  

   

Nyheder juli 2020

410 kalkdump

Årsprøve i naturfag

Skoleåret sluttede noget anderledes end normalt med FP9. Vi fandt på noget andet. Vi valgte et videokamera som censor. Se et par af vores årsprøver. Klik her.

gitterspaer03

Lærerens undervisningspakke

Husk at bestille elevmaterialet til artiklerne her på fysik7.dk, fysik8.dk osv. Har du allerede licens, skal du blot bestille en opdatering. Kig forbi under lærer-info. Klik her.

460 celletitel

Cellen er unik

Dyrecellen og plantecellen har både ligheder og forskelle. Kik lige på denne enkle præsentation af cellen, DNA og gener.  Klik her.